Home PDF Afdrukken E-mailadres

Stichting KO-OR Producties

Doel van de stichting: het organiseren van koor en orkest concerten

Opgericht: 14-02-‘08

Onderdelen:
Amadeuskoor  (Projectkoor)
Consortium Musicum Drenthe  (Ad Hoc orkest)

Amadeuskoor


In het najaar van 2005 besloot Bert Lammers een projectkoor te starten om een bijdrage te leveren aan de herderking in het jaar 2006 dat het 250 jaar geleden was dat de grote componist Wolfgang Amadeus Mozart is geboren. Omdat Bert al diverse projectkoren geleid had en wekelijks met ongeveer 200 zangers en zangeressen werkt leek hem dit een mooie gelegenheid deze mensen een kans te bieden zich op te geven voor dit project. Er reageerden 70 personen die op 25 november 2006 met begeleiding van het Consortium Musicum Drenthe het Requiem van Mozart uitvoerden.  De reacties na het concert waren lovend.  Ook de zangers en zangeressen waren enthousiast. Daarom werd er besloten een vervolg aan dit project te geven. Zo werd in 2007 de Deutsche Messe van Franz Schubert en het Requiem van Gabriël Fauré uitgevoerd. 

Consortium Musicum Drenthe

Door zijn studie, het spelen in diverse orkesten en het dirigeren van het Noord-drents kamerorkest “Divertimento” , bouwde Bert een netwerk op van zowel professionele als
goede amateurmusici. Per project of uitvoering vraagt  hij deze musici om een orkest te vormeren dat dient als begeleidingsorkest voor kooruitvoeringen.
Zo begeleidden zij in 2000 en 2001 het Kamerkoor “Cantabel” in het Weihnachtsoratorium van Johann Sebastiaan Bach. In 2004 werd eveneens met hetzelfde koor het Requiem van W.A. Mozart uitgevoerd. In 2006 begeleidde het Consortium Musicum Drenthe klarinettist Pierre Lafay in  het klarinetconcert van Mozart. In dit Mozart Gala ( concert ter herdenking 250 ste geboortejaar Mozart) begeleidden zij voor het eerst het Amadeuskoor in een uitvoering van het Requiem van Mozart. In 2006 werd met “Cantabel” nogmaals het Weihnachtsoratorium van Bach uitgevoerd in de NH Kerk te Coevorden.

Contact:

Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Laatst aangepast op woensdag, 29 oktober 2008 21:04